Pravila za odabir elektroničke ogrlice

06. 06. 2024, 16:21

Pravila za odabir elektroničke ogrlice
Prilikom odabira ogrlice za pse treba se držati nekoliko osnovnih kriterija:

Svrha ovratnika – razmislite za koju svrhu će vam trebati ovratnik. Ostale funkcije zahtijevaju obični vlasnici pasa i drugi profesionalni kinolozi ili možda lovci.
Zdravstveno stanje, dob i fizička kondicija psa - elektronske ogrlice su za pse starije od šest mjeseci, koji su već prošli osnovnu obuku i nemaju ozbiljnih zdravstvenih problema. Ne preporučamo korištenje ovih ogrlica ako vaš pas ima problema s disanjem ili srcem.
Temperament psa - za agresivne ili neurotične pse elektronske ogrlice nisu prikladne, stoga promatrajte kako se vaš pas ponaša kada je sretan ili uzrujan.
Težina, visina i opseg vrata psa - važno je saznati veličinu psa. Istina je da što je pas manji, ogrlica bi trebala biti uža. Nasuprot tome, velikog bi psa previše stezala uska ogrlica.
Asortiman e-ogrlica – ako sa svojim psom idete na duga putovanja, trebali biste odabrati ogrlice s većim dometom. Ako većinu vremena provodite u dvorištu, vrtu i drugim manjim prostorima, bit će vam dovoljan manji domet.

Serija d-control elektroničkih ovratnika za treniranje
D-control elektroničke ogrlice za vježbanje imaju zvučni i stimulacijski puls te također imaju booster gumb s kojim možete postaviti viši puls. Prikladni su za obične vlasnike pasa za treniranje osnovnih naredbi ili za dnevne šetnje. Osim toga, biglovi imaju tipične lovačke instinkte. Pa ako vam se dogodi da se neka životinja u šetnji šumom napuše i pobjegne, ove ogrlice su savršene za vas. Uz njihovu pomoć učinkovito ćete istrenirati svog psa i time smanjiti rizik od bijega. Možete birati između sljedećih modela koji se razlikuju samo po asortimanu:

d-control 400 - domet 250 m
d-control 600 – domet 600 m
d-control 1000 – domet 1.000 m
d-control 1600 – domet 1.600 m

Ako imate dva psa, isprobajte jedan od četiri seta koji uključuju dva prijemnika - ogrlice kojima se istovremeno može upravljati jednim odašiljačem. Zahvaljujući tome, možete trenirati dva psa u isto vrijeme. Čak i ovi setovi imaju nekoliko intenziteta pulsa koje možete postaviti pomoću gumba. Možete birati između sljedećih setova s ​​različitim rasponima:

d-control 402 - domet 250 m
d-control 602 – domet 600 m
d-control 1002 – domet 1.000 m
d-control 1602 – domet 1.600 m
Ako trčite ili vozite bicikl sa svojim beagleom, svakako ćete cijeniti elektronske ogrlice za treniranje s vanjskim daljinskim upravljačem (one touch). Jednostavnim pritiskom na tipku koja je dugim kabelom povezana s transmiterom aktivirate stimulacijski puls. Uređaj je također pogodan za profesionalne ili lovne kinologe. Možete birati između tri vrste, koje se opet razlikuju po rasponu:

d-control 610 - domet 600 m
d-control 1010 - domet 1.000 m
d-control 1610 – domet 1.600 m
Ako tražite ogrlicu koju ćete vrlo lako kontrolirati, nudimo vam ogrlicu d-control easy training. Ima šest fiksnih razina stimulacijskog impulsa, akustični signal i domet mu je 200 metara.

Serija d-control profesionalnih elektroničkih ovratnika za treniranje
D-control profesionalne elektroničke ogrlice namijenjene su prvenstveno profesionalnim kinolozima te sportskoj ili službenoj obuci. Koriste ih i lovci pri školovanju pasa za lov, ali i obični vlasnici pasa.

Za pse srednje veličine do 15 kg preporučujemo d-control professional 1000 mini ogrlicu za treniranje s dometom do 1000 m ili d-control professional 2000 mini ogrlicu s dometom do 2000 m ovratnici imaju sve funkcije – zvuk, svjetlo, vibraciju i stimulacijski impuls i to na više razina.

Za pasmine pasa veće od 15 kg preporučujemo ogrlicu za treniranje d-control professional 1000 s dometom do 1000 m ili ogrlicu d-control professional 2000 s dometom do 2000 m ovratnici imaju sve funkcije – zvuk, svjetlo, vibraciju i stimulacijski impuls i to na više razina.

Komentari

Rasprava je prazna.

logo ComGate

Ova e-shop koristi kolačiće i ne može funkcionirati bez njih. Ne slažem se s korištenjem kolačića na ovoj e-trgovini (bit će prikazana prazna stranica).